Phumba

(Silver Phumba af Kibutata)

Stregtegning af Phumba

Ja så er det vist på tide at skrive lidt mere om den lille frøken.

Phumba er en sort/sølv abyssinier. Aby’er er normalt kendt for at være meget kælne og sociale. Det er der desværre nogen der har glemt at fortælle Phumba, så altså hun vil da godt aes, men tages op? Sidde på skødet? Næh tak. Phumba er kun på skødet af dig hvis du sidder med en mad *G* - SÅ er hun der til gengæld også som en … mis.

Phumba elsker varme. Alle katte er vel glade for varme men Phumba er det i en ekstrem grad. Hendes yndlingssted er oven på akvarielampen, som faktisk for os andre at se er så varm at man er tæt på at brænde sig på den. Men altså ikke Phumba. Hun kan ligge der i timevis og ”koge”.

Hun har jo altså også et kradsetræ som er sjovt at klatre i, men desværre har Jack den opfattelse at hængekøjen øverst er hans – og hans alene, så de to har tit et kapløb om at komme først derop. Phumba kommer som regel først når de løber om kap (og det med kapløbet skal tages helt bogstaveligt) fordi hun kan springe højere end Jack, men selv når hun er kommet først og har lagt sig, hopper Jack bare op og lægger sig OVENPÅ Phumba. Da Jack ikke ligefrem er nogen letvægter ender det som regel med at Phumba fortrækker til akvariet – hvis ikke en af os ser det og får ”gøgeungen” smidt ned så hun kan have pladsen i fred.

Phumba er meget madglad. Faktisk er hun meget meget madglad, det eneste vi indtil nu er stødt på som hun IKKE har villet have (eller i det midste smage på) er sennep. Ellers skal hun helst have sin lille våde snude med i alt, hvis det på nogen måde kan fremtræde som potentielt spiseligt. Det vil også sige at hvis man ikke lige kan finde Phumba, kan hun som regel fremtrylles ved at man går ud i køkkenet og åbner køleskabet. Zooom, så står Phumba der. Helst INDE i køleskabet. Et heldigt træk ved hendes madglæde er så at hun er særdeles nem at give sin ugentlige p-pille, pillen i en klat leverpostej, så er den væk før man næsten har sluppet den.

Vi havde en plan om at lade hende få killinger, men de planer er (desværre) på vej i mølposen, så Phumba står snart over for en sterilisation, p-piller er ikke specielt sunde i længere tid, hverken for mennesker eller katte, og vi vil gerne have Phumba i mange år endnu – vi forudser nemlig at der vil gå laaaang tid før hun er bare nogenlunde opdraget.

I Billedgalleriet er der en masse billeder af Phumba, både alene og sammen med Jack.

Opdateret d. 11.3.2002