Bøv

Ja. Der er meget at sige om Bøv. Først hans navn: Det kom helt automatisk af den måde han blev født på og de første uger af hans liv, som pænt sagt var lidt anstrengende. Læs mere om det på siden om hans mor, Ylle

Bøv er en blåmasket siameser, selvom det er temmeligt svært at se. Han ligner mest en brunmasket, men i følge genetikken skulle han altså ikke kunne være det, så det med farven er OGSÅ en af de ting, Bøv har MISforstået.

En meget lille Bøv. Ylle passer på.
Jeg er da ikke bange for dig, abekat.

Da Bøv var en meget lille killing, faktisk kun så stor at han lige havde fået øjne og var begyndt at kravle omkring i fødekassen, opdagede han Verden. Den måtte være spændende tænkte han, så han kravlede afsted mod lyset... og BUMS. Ja vi havde jo lavet et hul i siden af kassen, så Ylle ikke skulle hoppe oven på bøv når hun gik ind i den. Men det hul kunne den lille killing altså også finde ud af - og FALDE ud af. Så det er ikke bare pjat når vi siger om ham at han har "slået hovedet som lille". Bøv er en af de siamesere der gør deres bedste for at aflive myten om at netop denne race skulle besidde særlig intelligens. Bøv gør i hvertfald IKKE. Til gengæld er han en kat med et fantastisk temperament, som sin mor. Der er ikke en dråbe hidsigt blod i ham, og trods hans efterhånden høje alder (han er snart 16) er han stadig legesyg.
Han er en temmelig klodset kat, han er den eneste kat jeg har set falde over sine egne poter mens han løb.
Han er også en meget meget nysgerrig kat, og somme tider kan nysgerrigheden volde ham problemer. Han bliver f. eks. jævnligt lukket ude i vores bryggers, fordi han smutter med ud for at se om der skulle være noget spændende derude. Og da han let bliver optaget af at undersøge ting kan der til tider gå lang tid før han tager sig sammen til at miaue for at fortælle at "Det' mig der står herude..." Heldigvis har hans nysgerrighed endnu aldrig ført ham helt udendørs, undtagen en enkelt gang, hvor han havde fået vredet sig ud af terassedøren og stod fuldstændig fortabt ude i haven uden at ane hvad han SÅ skulle gøre. Aldrig har jeg sneget mig så langsomt og forsigtigt hen til ham for at fange ham inden panikken tog overhånd og han løb sin vej. Men ind kom han da, og heldigvis for det. Han er absolut ikke udekat.

"Hvad er det for en underlig ting du holder for ansigtet?!"

Hans onkel Banse måtte desværre for nylig sige farvel til dette liv efter næsten 19 gode år, og Bøv SAVNEDE ham. Meget. Hele tiden. Derfor besluttede vi os for at købe 2 nye killinger, Phumba og Jack, så han fik noget selskab. Se billederne fra den første dag eller læs om hvordan det er gået.

Klik på de små billeder for at se dem i større udgave.


© CutieCats 2001